Előfizetői tartalom

Nem hosszabbított a MOL a CEZ-zel

Portfolio
Tegnap járt le a MOL-nak a CEZ-zel kötött opciós szerződése, melynek révén a cseh energetikai óriás tulajdonában lévő, 7%-nyi MOL részvénycsomagra a hazai olajtársaságnak vételi opciója volt. Az, hogy a MOL nem élt opciós jogával (erről mindeddig nem érkezett közlemény), nem meglepő, hiszen a kötési ár mintegy 24 000 forint volt.

Az elmúlt napokban a figyelem középpontjába került a CEZ 7%-os MOL-részesedésének sorsa, miután az évekkel ezelőtt kötött opciós szerződés január 23-án kifutott (eddig pedig nem érkezett tájékoztatás arról, hogy meghosszabbították volna). Ezek alapján úgy látszik a felek nem hosszabbítottak ismét, a MOL részéről a lehívás elmaradása pedig nem számít meglepetésnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés