Előfizetői tartalom

Nagyot zuhant a földgázfogyasztás: 10 milliárd köbméter alá mentünk

Portfolio
2012-ben ismét jelentősen csökkent a magyarországi gázfelhasználás mértéke, mind a szabadpiacon, mind az egyetemes szolgáltatásban közel 10%-kal esett vissza az értékesített földgáz mennyisége 2011-hez képest a Magyar Energia Hivatal adatai alapján. A jelentős, kb. 1 milliárd köbméteres éves fogyasztáscsökkenés mögött elsősorban nagyfogyasztói szegmens áll.

2012-ben ismét jelentősen mérséklődött a magyarországi földgáz-felhasználás: míg 2011-ben a magyarországi teljes, felhasználóknak történő földgáz-értékesítés 10,3 milliárd köbméter volt, addig tavaly 10%-kal kevesebb, csupán 9,3 milliárd köbméter. Mint ismeretes, két fontos részpiacot különböztetünk meg a hazai gázpiacon: a 20 m3/h áteresztőképességű mérőórával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés