Előfizetői tartalom

Iraki félelmek miatt szárnyal az olaj

Portfolio
Rövid időn belül a második iraki város esett áldozatul a szunnita felkelők támadásainak, akik ezáltal benyomultak az olajfinomítás fontos helyszínének számító Baiji városába is. Bár egyelőre a déli régiók nincsenek közvetlen veszélyben - ahol a fontosabb olajmezők nagy része található -, a befektetők láthatóan elkezdtek aggódni az iraki olajkitermelés esetleges visszaesése miatt. A Brent árfolyama napok óta meredeken kúszik felfelé, ma a 110 dollárt is átlépte. Az, hogy a közel-keleti helyzet hogy alakul, hosszú távon a MOL szempontjából sem mellékes, ez ugyanis a kurdisztáni olajexport alakulására is hatással lehet.

Váratlan támadások Irak ellen Évek óta az egyik legsúlyosabb biztonsági fenyegetettséggel néz szembe Irak, miután a második legnagyobb várost, Moszult szunnita felkelők támadták meg váratlanul. A támadók kiűzték a katonai erőket, fontos katonai és rendőrségi egységeket romboltak le. Mindezek hatására a támadók benyomultak az olajfinomítás fontos helyszínének számító...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés