Előfizetői tartalom

Hatalmasat ütöttek az olajáron - Mi történt?

Portfolio
Percek leforgása alatt zuhant 3%-ot tegnap az olaj árfolyama, mellyel kapcsolatban a piaci szereplők egyelőre csak találgatni tudnak. Egyesek szerint elütés történt, mások viszont az alacsony forgalomra és az októberi opció kifutására mutogatnak. Az amerikai nyersanyagpiaci tőzsdefelügyelet már vizsgálja az esés okait.

Nagy hirtelenséggel esett tegnap 3%-os mértékben az olaj árfolyama, melynek konkrét kiváltó okával kapcsolatban eddig csak találgatnak a piaci szereplők. Sokak szerint a nagy esés azért következhetett be, mert a piacon a forgalom amúgy is alacsony volt a Zsidó Új Év Ünnepe miatt, így az októberi opciók kifutása előtti kényszerű eladásokat nem tudta felszívni a piac.Mások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés