Előfizetői tartalom

Hatalmas robbanás történt az egyik japán atomerőműben

Portfolio
Hatalmas robbanás rázta meg a fukusimai atomerőmű területét, mialatt az atomerőmű dolgozói azon dolgoztak, hogy a hűtési problémák miatt emelkedő nyomást csökkentsék az atomerőmű egyik blokkjának reaktorterében. A nemzetközi hírszolgálatok helyi televíziók képeire hivatkozva arról számolnak be, hogy az atomerőmű területén az egyik épület a robbanást követően láthatóan megsérült, törmelék és füst lepi el a környéket. Nem kizárt, hogy a reaktort védő konténment is megsérült. A lakosoknak azt javasolják, hogy zárják ablakaikat és ne fogyasszanak a szabadban lévő élelmiszerekből és vízből.

14:52: Jukio Edano, a japán kormány kabinetfőnöke szerint csak a reaktor külső burka omlott le a robbanás következtében. A reaktort egy acéltartály (konténer) borítja, ezt pedig egy betonépítmény vette körül. A hűtővíz szintjének a csökkenésekor hidrogén szabadult fel, amely a két tartályfal közé jutva oxigénnel vegyült, és berobbant. A betonépítmény összeomlott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés