Előfizetői tartalom

Gazprom: semmilyen veszélyt nem jelent ránk a palagáz-forradalom

Portfolio
A Gazpromra nem érzi magát veszélyben a palagáz-termelés térnyerése miatt, mert a társaság hagyományos mezőiből versenyképesebb áron képes a gáztermelésre. A jelenlegi amerikai gázpiaci állapotokat fenntarthatatlannak tartja Szergej Komlev, a Gazprom Export szerződéskötésekért és árazásért felelős vezetője, mert a kitermelés átlagköltsége jelentősen meghaladja a tőzsdei, értékesítési jegyzésárakat. A vezető a Plattsnak adott interjújában hangsúlyozta, hogy a Gazprom semmilyen lobbiszervezetet nem bízott meg azzal, hogy rossz színben tüntessék fel a nem hagyományos gázkészletekkel kapcsolatos termelési és kutatási tevékenységeket.

Szergej Komlev, a Gazprom Export szerződéskötésekért és árazásért felelős vezetője a Platts nem konvencionális gáztermelés terjedésével kapcsolatos kérdéseire válaszolva elmondta, hogy a Gazprom Export nem tart különösebben a palagáztermelés hatásaitól, mert a társaság vélekedése szerint ezen technológiák gazdaságilag nem versenyképesek a hagyományos gázmezőkből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés