Előfizetői tartalom

Futás tankolni, emelés jöhet a kutakon!

Portfolio
Nagyot emelkedett a héten az olaj árfolyama a kiújult kínálati oldali félelmek miatt, melynek hatására a finomított termékárak is felfelé vették az irányt. A forint árfolyama bár erősödött a dollárhoz képest, a benzin és gázolaj jegyzésár még így is nagyot emelkedett hazai fizetőeszközben kifejezve. Emiatt várhatón jelentősebb áremelésre kerül majd sor a hazai kutakon, mely rossz esetben akár literenként 8 forintot is elérhet.

Megint áll a bál az olajpiacon az iráni atomprogram miatt. A perzsa országban a nyugati szankciók egyre inkább éreztetik negatív hatásaikat, ami miatt az irániak ismét fenyegető jelzéseket tettek a jelentős olajforgalmat bonyolító Hormuzi-szoros lezárására. Eközben a norvég olajmunkások folytatták sztrájkjukat, aminek hatására a Statoil bejelentette, hogy az ország olajkitermelésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés