Előfizetői tartalom

Fellegi: kiemelt szakpolitikai cél az MVM gázpiaci megjelenése

Portfolio
Az MVM-menedzsmentje nemrég tartotta meg a társaság középtávú stratégiájáról szóló beszámolóját. Az eseményen részt vevő Fellegi Tamás fejlesztési miniszter beszédében úgy fogalmazott, hogy a kormány álláspontja szerint fontos, hogy az állam a szabályozási szerepkörén túl piaci szereplőként is képes legyen részt venni a korábban kialakult energiapiaci torzulások feloldásában: kiemelt politikai cél az MVM gázpiaci szerepvállalása. Az MVM menedzsmentje - a tulajdonosi (állami) szándékokkal összhangban - a társaságcsoportot a régióban is jelentős energiapiaci szereplővé kívánja alakítani. A MOL és az MVM közötti lehetséges kapcsolattal összefüggésben Fellegi Tamás úgy fogalmazott, hogy nem fog politikai döntés születni a kérdésben, a két társaság irányítóinak belátásán múlik, hogy milyen együttműködés lesz a társaságok között.

Fellegi Tamás beszédét kezdve ritka és fontos alkalomnak tekintette a mai napot, értve ez alatt azt, hogy egy időpontra esik az ország energiastratégiájának és állami energetikai csoport stratégiájának a kidolgozása. Az MVM eddig piaci mozgása hangsúlyos kormánytámogatással bír, és eddig az MVM képviseli a legjobban azt a kormányzati koncepciót, hogy az állam is lehet jó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés