Előfizetői tartalom

Eldőlt, bukik az Emfesz - határozat még nincs

Portfolio
Január 12-ei hatállyal felfüggesztik az Emfesz gázkereskedelmi engedélyét, értesült a Magyar Nemzet. A napilap információi szerint a Magyar Energia Hivatal azért döntött az engedély felfüggesztése mellett, mert az Emfesz tartozásai miatt már nem volt képes gázbeszerzésre, és ezáltal ügyfeleinek ellátásra sem. A Magyar Energia Hivatal honlapján még nem jelent meg a felfüggesztésről szóló határozat. Góczi István a Kossuth rádióban úgy nyilatkozott, hogy nem kaptak az engedélyük felfüggesztéséről szóló értesítést a Magyar Energia Hivataltól. Dr. Zsuga János, az FGSZ Földgázszállító Zrt. vezérigazgatója a Portfolio.hu megkeresésére megerősítette, hogy tartozás miatt tegnap reggel felfüggesztették az Emfesszel kötött szállítási szerződésüket. Az Emfesz ügyfeleinek ellátása zavartalan.

A napilap emlékeztet rá, hogy a társaság korábban azt szeretett volna elérni a Magyar Energia Hivatalnál, valamint a kormánynál, hogy a stratégiai gáztárolóból vételezhessen gázt, amely fűtőanyagért csak 30 nappal később fizetett volna. A társaság álláspontja szerint ez alatt az időszak alatt rendezni tudta volna pénzügyi helyzetét. A gázkereskedő az elmúlt napokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés