Előfizetői tartalom

Duplázódhat a Nabucco költsége?

Portfolio
Az Unió energiaügyi biztosa szerint a Nabucco gázvezeték megépítésének költsége valahol 10 és 14 milliárd euró között alakulhat, amellyel szemben a konzorcium hivatalos (felülvizsgálat alatt lévő) költségterve 7,9 milliárd eurót mutat. A Reutersnek török források szintén úgy nyilatkoztak, hogy a projekt költségei akár duplázódhatnak is.

Günther Oettinger, az Európai unió Energiaügyi biztosa tegnap egy németországi konferencián tartott beszédében úgy fogalmazott, hogy a Közösség számára fontos, hogy gázforrásokat biztosítson ellátására a Kaszpi-térségben, azonban a Nabucco költségei 10 és 14 milliárd euró között alakulhatnak. A portál emlékeztet rá, hogy a vezetékprojekt legutolsó becsült költsége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés