Előfizetői tartalom

50%-kal drágábban vettük vissza a MOL-t

Portfolio
A 2006-ig tartó MOL privatizáció során az utolsó 21%-os pakettet 340 mrd Ft-ért adta el a magyar állam, azaz a Surguttól megvásárolt részvénycsomagért ennél csaknem 50%-kal fizetett többet, ezzel szemben az OMV és a Surgut jelentős nyereséget tudott realizálni az ügyleten. A legfontosabb kérdés azonban az, hogy mi lehet a MOL sorsa az újabb állami tulajdonszerzést követően.

A MOL privatizációja több lépcsőben ment végbe, s végül 2006 végén végleg lezárult, az állam teljesen kiszállt az olajcégből. Lehet azon vitatkozni, hogy megérte-e a Surgut 21,2%-os csomagját visszavásárolni, a számok azonban nem hazudnak: a privatizáció során az utolsó 21,2%-ot 340 mrd Ft-ért adta el a magyar állam, azaz a tegnap bejelentett tranzakció során ennél csaknem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés