FONTOS Itt a bejelentés: meghosszabbították a lakossági napelemes pályázat befejezési határidejét!
 
Előfizetői tartalom

Nem talál magára a cégértékesítési piac

Portfolio
Nem lehet sok jót elmondani a globális M&A piacról 2011 második negyedévnek adatai alapján, hacsak nem annyit, hogy a tranzakciók összértéke éves szinten enyhén emelkedett. A gazdasági környezet egyelőre nem kedvez a piacnak, a kilátások szintén rosszak, hiszen a fejlett országok adósságválsága rányomja a bélyegét a cégértékesítésekre is - derül ki az Invescom legfrissebb elemzéséből. A magyar piacon tovább tart a lejtmenet -nem számítva az állami MOL bevásárlást -, és az elemzők szerint párhuzamosan a nemzetközi eseményekkel nem is számíthatunk sok jóra. Lengyelország viszont a régióban kitűnhet, és 2011-ben Európa M&A központja lehet.

Semmi jelét sem lehet látni annak, hogy a cégértékesítési piacon bármi is érezhetően javult volna 2011 második negyedévében. Igaz, hogy a tranzakciók összértéke 11 százalékkal emelkedett egy éves időtávon, viszont ez mindössze néhány mega tranzakció miatt volt így, a tranzakciók száma pedig ennek megfelelően csökkent. A befektetők kivárását alapvetően két tényező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés