Előfizetői tartalom

Nem sikerült a trónfosztás - Még mindig a Goldman vezet

Portfolio
Tavaly újra az élen végzett a Goldman Sachs, ha a tanácsadási tevékenységből származó bevételeket nézzük a cégfelvásárlási piacon. A cég 2012-ben 1,77 milliárd dollárt keresett, a dobogóra még a Morgan Stanley és a JP Morgan fért fel, a legnagyobb 10 szereplő összesített bevétele meghaladta a 10 milliárd dollárt. A Bloomberg adatai szerint ehhez több száz tranzakcióban kellett részt venni, amelynek a mögöttes értéke 400-500 milliárd dollár.

Minden évben közzéteszi a Bloomberg a legnagyobb bankok befektetési banki tevékenységéről szóló összeállítását, ezen belül megtalálható az is, hogy az egyes bankok miként szerepeltek az M&A piaci tanácsadási tevékenységet illetően. 2012-ben nem történt trónfosztás, tavaly is a Goldman Sachs volt az a bank, amely a legtöbb pénzügyi tanácsadási díjbevételt tudott elérni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés