Előfizetői tartalom

Csalódást keltő adatok - Nem akarnak a cégek költeni

Portfolio
Hiába a javuló gazdasági környezet, a 2013-as esztendő első negyedéve nem sikerült jól a globális cégértékesítési piacon. Negyedéves szinten a tranzakciók értéke 43,3%-kal esett vissza, azonban ha éves viszonylatban nézzük, akkor is 7,6%-os visszaesésről beszélhettünk. A mergermarket elemzése szerint az óriási, 10 milliárd dollár feletti ügyletekből 4 is volt, viszont összességében hiányzik a befektetői bizalom az M&A piacon, ráadásul a közepes és kisebb ügyletek esetében a finanszírozási kérdések továbbra sem oldódtak meg. Hűen tükrözi a piaci helyzetet, hogy míg 2010-2012 között minden negyedévben 3000 felett volt a tranzakciók száma, 2013 első negyedévében mindössze 2621-re került sor. Érdemes azonban azt is tudni, hogy jellemzően az év eleje gyengébben szokott sikerülni, vagyis még van remény, bár óriási fordulatra nem számíthatunk.

Hasonló témákról is szó esik a június 12-i Portfolio.hu-HVCA éves iparági konferencián, ahol előadást tart Soros György. Regisztráljon Ön is! Az M&A aktivitás visszaesett a világban Az év első három hónapjában a cégfelvásárlási piacon nagyobb esés bontokozott ki világszerte, a mergermarket adatai alapján 2013 első negyedévében globálisan 418 milliárd dollár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés