Előfizetői tartalom

Mekkora drágulást hoz az útdíj?

Hámor Iván
Drága vagy olcsó nemzetközi összevetésben az új útdíj? Mennyivel lesz drágább az élelmiszer az útdíj miatt? A korábbiakhoz képest rengeteg hír és információ jelent meg a tervezet szerint 2013. július 1-jén induló elektronikus útdíj szedési rendszerrel és a hozzá kapcsolódó díjtételekkel kapcsolatban, azonban továbbra is sok a kérdőjel körülötte. Mindenesetre nem egész egy hetes elkészítési és beadási határidővel a technológia szállítására vonatkozó közbeszerzési kiírás is megjelent.

Hosszú ideig toporgás, majd rohanás. Az már régóta közismert volt, hogy előbb-utóbb sort kell keríteni legalább a tehergépjárművek használatarányos útdíj fizetésének a bevezetésére, de hogy erre miért csak az utolsó pillanatban kerül sor, arra nehéz magyarázatot találni. Jogos lehet azt feltételezni, hogy kihasználva az eddig rendelkezésre álló időt, legalább a projekt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés