Előfizetői tartalom

Látványos a megjelenése, de érdekesebb és fontosabb a hajtása a Lexus LF-CC-nek

Portfolio
A hibrid technológiában élen járó Toyota a prémium szegmensben is hasznosítja ezirányú tapasztalatait. A nagyobb modellekhez eddig nagy, 3 literes, vagy annál is nagyobb benzinmotort társított, de a további fosszilis fogyasztáscsökkentés érdekében elindultak a méretcsökkentés irányában. Az új hajtásláncban egy 2,5 literes benzinmotor szolgáltatja a mozgáshoz szükséges energiát - a villanymotor mellett. Az újdonságot egy látványos kupékarosszériában mutatták be.

Az év eleji kiállításokon már bemutatott, azóta több formatervezési díjat is elnyert LF-LC után az LF-CC kupé már a sorozatgyártás közelségét jelzi. A jóval kompaktabb építésű, hátsókerék hajtású, "full hybrid" LF-CC számos formai megoldást örökölt meg az LF-LC-től, jól illusztrálva, hogyan befolyásolja egy tanulmányautó a holnap Lexus-modelljeinek megjelenését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés