Üzlet

Ezt lehet tudni a legújabb győri Audiról

Hámor Iván
Az Audi új termelési struktúrájának megfelelően az elkövetkező években újabb modell gyártása kerül a győri gyárba. A Q3 - vagy inkább valamilyen utóda - fog a Rába és Duna parti városban készülni, ahol jelenleg a TT és az A3 több változata is készül.
Az Audi évekre előre "megmutatja", hogyan képzeli a jövő autóit, legalábbis a formájukat tekintve. Még 2014-ben jelent meg a TT offroad concept, amit akár a mostani Q3 utódának is lehetne tekinteni. Ugyanúgy az MQB platformra épül, mint minden Győrben gyártott Audi, tehát a gyártása sem igényel a kapacitásbővítésen túl jelentős beruházásokat sem a gyár, sem a beszállítók részéről.

Ezt lehet tudni a legújabb győri Audiról
A koncepció modellt - elméletileg - egy 408 lóerő összteljesítményű plug-in hibrid rendszer hajtotta két villanymotorral, 2,0 literes TSI erőforrással és mindössze 1,9 literes benzinfogyasztással. Hogy a valóság ezzel szemben mi lesz, azt még csak találgatni lehet. Nem kizárt, hogy ebbe az új győri modellbe már a VW konszern új, 1,5 literes belső égésű motorjai, valamint kivitelektől függően villanymotorok is kerülnek. A technológia már most is adott az Audi A3 e-tron, illetve a VW e-Golf és Golf GTE révén.

Ezt lehet tudni a legújabb győri Audiról
Győrben jelentős K+F tevékenységet is végez az Audi, ami kiterjed a földgáz (CNG) hajtóanyaggal működő hajtásrendszerekre is, tehát ezek eredménye is bekerülhetne az új modellbe. Egy CNG-t égető belső égésű motorral és villanymotorral egyaránt meghajtott autó minden mai társánál alacsonyabb valós, és a teljes működési ciklusára - nem csak az első 100 km-re - érvényes károsanyag kibocsátás mellett tudna akár 1 000 km-nél is nagyobb hatótávolságot elérni.

Ezt lehet tudni a legújabb győri Audiról
Az Audi a TT offroad mellett a TT Sportback - 5-ajtós - változatát is bemutatta 2014-ben. Mivel mechanikailag ez a modell is nagyon közel áll akár az offroad, akár többi TT kivitelhez, a gyártása minimális ráfordítással kivitelezhetővé válik.

Ezt lehet tudni a legújabb győri Audiról
Jelenleg a 130 ezret is meghaladja a győri Audi autógyártó kapacitása, de a martorelli üzem 100 ezres volumenét csak jelentős fejlesztéssel lesz képes teljes egészében átvenni. A fejlesztés azt is jelentheti, hogy még újabb - de alapvetően az MQB platformra, vagy utódjára épülő - modellek is készülhetnek a győri gyárban.

Ezt lehet tudni a legújabb győri Audiról


Ezt lehet tudni a legújabb győri Audiról
GDPR

Nagy nyelvi modellek és adatvédelem

Az elmúlt bő másfél évben, mióta a ChatGPT széles körben elérhetővé vált, a nagy nyelvi modelleken (Large Language Model, LLM) alapuló megoldások hihetetlen tempóban váltak mind a munkahely

Kiszámoló

Olajkrízis várható Magyarországon?

Egy múlt heti hír nem annyira bolygatta fel az ország közvéleményét, mint kellett volna. Az ukránok megtiltották a Lukoilnak, hogy Ukrajnán keresztül szállítsák a kőolajat Európába. Az ukr

Holdblog

Mi az értelmetlen befektetés?

Értelmetlen befektetés az, ami a dráguláson kívül semmire sem képes? Vagy önmagában a drágulás tényétől máris nem lehet az? Egyik olvasónk vendégcikkben elmélkedik arról, lehet-e... The

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
tőzsde-Donald-Trump-részvény-elnökválasztás-befektetés