Előfizetői tartalom

Borsodchem: "most úgy tűnik, vége a nehéz időknek"

Portfolio
Éppen 2 éve 2009 február elején röppent fel a hír: piaci-pénzügyi problémák, adósság válság, csoportos létszámleépítés a Borsodchemnél. Megijedtünk, magyarként és a vegyipari közösség tagjaiként egyaránt. Az elmúlt 2 év hosszú volt, sokszor azt gondoltuk a Borsodchem elveszett. De most úgy tűnik vége a nehéz időknek - véli Bűdy László, a Közép és Kelet-Európa vezető műanyagipari tanácsadójának és információszolgáltatójának, az ECEBD Ltd-nek vezérigazgatója. A szakértő véleményét az alábbiakban változtatás nélkül tesszük közzé.

Ma a Borsodchem többségi kínai tulajdonban van, és megnyugvással mondjuk ki: Végre, itt vannak a kínaiak! Az 1,23 milliárd eurós ügylet a legnagyobb kínai tőkebefektetések egyike Európában, a legnagyobb régiónkban. A Borsodchem része lett a föld harmadik legnagyobb poliuretán gyártó vállalatcsoportjának. Számunkra pedig most az a legfontosabb, hogy a csoporton belül milyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés