Előfizetői tartalom

Az "olcsó" aranyra buknak a kínaiak

Portfolio
Az arany árfolyama továbbra is lényegesen elmarad a történelmi csúcsától, ennek ellenére az év első három hónapjában csupán az ékszerek iránti kereslet emelkedett köszönhetően a jelentősen megugró kínai igényeknek. Jó hír ugyanakkor, hogy az intézmények aranykitettsége négy negyedévi esést követően ezúttal nem változott - áll a World Gold Council negyedéves statisztikáiban.

Már nem adták az aranyat az intézmények 2014 első három hónapjában nem változott érdemben, 1075 tonnán stagnált a globális aranykereslet annak ellenére, hogy az év első három hónapjában átlagosan 21 százalékkal volt olcsóbb az arany, mint egy évvel ezelőtt. Az egyes keresletei kategóriákat külön-külön tekintve, ugyanakkor az ékszerek iránti kereslet kivételével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés