Előfizetői tartalom

Átok ül a tőzsdén - Szeptemberben is zuhant a forgalom

Portfolio
A szeptemberi hónap sem hozott áttörést a hazai részvénypiacon, a forgalom év/év alapon több mint 40%-kal esett vissza. A lejtmenet hátterében ezúttal a volumenhatások húzódnak meg, a kötésszám 51%-kal csökkent a tavalyi hasonló időszakhoz képest. Az idei év eddigi teljesítménye alapján az idei évi kilátások meglehetősen kedvezőtlenek: még ha azzal az egyébként optimistának tűnő feltételezéssel is élünk, hogy a hátralévő hónapokban a bázisidőszakihoz hasonló forgalmi értékeket sikerül elérni, az idei évi tőzsdei forgalom akkor is messze elmarad a korábbi hat év forgalmától. A vezető hazai brókercégek rangsorában szeptemberben is történtek változások, az Erste visszakapaszkodott az első helyre, a második a Concorde lett, míg harmadikként az Equilor futott be.

Annak ellenére, hogy a hisztorikus adatok alapján a szeptember az év leggyengébb hónapja a tőzsdéken, az amerikai indexek ezen időszak alatt 2-3%-os emelkedést tudtak felmutatni. A hazai piac ehhez képest felülteljesítést mutatott, a BUX index szeptemberben 6%-kal került feljebb.Mindezek ellenére a BÉT azonnali piacán folytatódott a tőzsdei forgalom mélyrepülése, a szeptemberi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés