Előfizetői tartalom

Shortolták a nyersanyagokat - Az aranyban sem bíztak

Portfolio
Az emelkedésnek induló trendet megtörve ismét csökkent az árupiaci spekulatív kereslet a 29-ével záruló héten, a CFTC legfrissebb adatai szerint a befektetők kockázati étvágya az év eleji szintre esett vissza. Ezzel párhuzamosan a nyersanyagárak jórészt esést szenvedtek el, az irányadó Dow Jones UBS árupiaci index kicsit több mint fél százalékkal csökkent. Az aranyban és a földgázban egyre kevésbé bíznak a befektetők, az ezüst, a nyersolaj, a gyapot és a szójabab iránti spekulatív kereslet azonban jelentősen nőtt az időszakban.

A CFTC legfrissebb adatai szerint, amelyek a január 29-ével záruló hétre vonatkoznak, csökkent a nyersanyagok iránt támasztott spekulatív kereslet. Emellett a legfontosabb nyersanyagok ára is esett, a Dow Jones UBS árupiaci index 0,64 százalékkal zárt alacsonyabban az időszak végén. A legnagyobb spekulatív szereplők kereskedési hangulatára a mozgalmasnak mondható hét során több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés