Előfizetői tartalom

Kínai makroadat hajtotta az ipari fémek árfolyamát

Portfolio
Drágultak a nyersanyagok a pénteki kereskedési napon, az irányadó Dow Jones UBS árupiaci index 0,45 százalékkal zárt magasabban, pedig a dollár erősödése az árak csökkenésére hatott. A piaci hangulatot fűtötte, hogy az Egyesült Államokban ezen a héten megszavazhatják az adósságplafon emelését, ezzel további haladékot szervezve költségvetési egyenlegjavító intézkedésék bevezetésére.Az ipari fémek árfolyamai a kedvező kínai makroadat hatására emelkedtek.

A legfontosabb nyersanyagok árfolyamai összességében emelkedtek pénteken, a Dow Jones UBS árupiaci index 0,45 százalékkal zárt magasabban, pedig a dollár erősödése (+0,42%) az árak csökkenésére volt nyomással. A legfontosabb hangulati tényező az amerikai adósságplafon emeléséről szóló hír volt, amely szerint az emelést még a héten megszavazhatják, további haladékot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés