Előfizetői tartalom

Vitték, mint a cukrot a magyar államkötvényeket - Óriási hozamesés

Portfolio
Komoly érdeklődés mellett vitték el a magyar államkötvényeket a bizakodó nemzetközi befektetői hangulat közepette. Az Államadósság Kezelő Központ a nagy vételi érdeklődésre való tekintettel mindegyik kötvényből (3,5 és 10 éves papírból) a terv felett bocsátott ki és eközben látványosan, 50 bázispontot meghaladó mértékben (!) csökkentek az átlaghozamok a két héttel ezelőtti aukció eredményeihez képest. A befektetők leginkább az 5 éves papír iránt érdeklődtek, itt ugyanis közel 6-szoros lefedettség alakult ki.

Az Államadósság Kezelő Központ tervei szerint összesen 45 milliárd forintnyi állampapírt dobott volna piacra a mai 3, 5 és 10 éves aukciók keretében. A kibocsátó viszont minden kötvény esetében a tervezettnél nagyobb mennyiséget értékesítette, összesen 63 milliárd forintot vont be az ÁKK, eközben a befektetők 168 milliárdnyi magyar állampapírt vettek volna.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés