Előfizetői tartalom

Több ezer fiktív cég akadt fent a NAV rostáján

MTI
Az adóhatóság beavatkozásának köszönhetően szeptember végéig több mint 6000 fiktív cégnek kell felhagynia "tevékenységével", 700 céglovag pedig meg sem kezdhette működését. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményében ismerteti: az új adóhatósági szűrővizsgálatok célja az úgynevezett céglovagok kiszűrése, akik feltehetően csak azért alapítanának céget, hogy megcsapolják az államkasszát.

Az első vizsgálat az adóregisztrációs eljárás, amelyben a NAV azokat a cégeket vizsgálja, amelyek még nem kezdték meg működésüket, illetve amelyek vezetői változtak. Az új tulajdonosok és irányítók adózási előéletének vizsgálata után az idén több mint 700, alapítás előtt álló cég adószám iránti kérelmét utasította el az adóhatóság, a már működő cégek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés