Előfizetői tartalom

Súlyos tízmilliárdok múlnak a kormány közelgő döntésén

Portfolio
Szigorítaná a kormány a veszteségelhatárolásra vonatkozó szabályokat - derül ki a közelmúltban nyilvánosságra hozott konvergencia programból. A veszteségelhatárolás szabályozása jelentősen befolyásolhatja egy-egy gazdaság növekedési kilátásait, hiszen komoly hatást gyakorol a piacon jelen lévő vállalatok gazdálkodására, emellett a potenciális befektetések mérlegelésekor is fontos szempont, így kihat az adott gazdaság tőkevonzó képességére is. Ezért érdemes megfontoltnak lenni a szabályok szigorításakor. Az alábbiakban Szolnoki Béla, a BDO Magyarország adótanácsadó partnerének írását közöljük változatlan formában.

A veszteségelhatárolás lényege, jelentősége A nemzetközi adózásban fontos minősítő pont, hogy egy adott ország milyen mértékben biztosítja a vállalkozások számára a nyereségkiigazítás lehetőségét az időben változó profitabilitás hatásainak ellensúlyozására. A vállalkozásoknál is találhatók ciklusok (kezdő szakasz veszteségessége, szervezetfejlesztés piac...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés