Előfizetői tartalom

A MOL rántotta magával a magyar tőzsdét

Portfolio
A szerdai kereskedés első szakaszában gyengén teljesítettek a vezető nyugat-európai piacok annak hatására, hogy a befektetők kivárhattak a vételi pozíciók nyitásával az EKB délutáni kamatdöntése, valamint Mario Draghi sajtótájékoztatója előtt. Annak hatására, hogy az Európai Központ Bank változatlanul hagyta irányadó rátáját, és Draghi sem mondott semmi újat, az esés folytatódott a nap második felében is. Ráadásul az amerikai piacok is gyengén teljesítenek azt követően, hogy az ADP ma közölt foglalkoztatási jelentéséből kiderült, hogy a vártnál kevesebb új munkahely van az USA-ban. A BUX is gyengén teljesített, ami elsősorban a MOL számlájára volt írható. A hazai olajmulti árfolyama ugyanis közel 2 százalékot esett, melynek hátterében az állhatott, hogy az Interpol elfogatóparancsot adott ki Hernádi Zsolt, a cég vezére ellen. A magyar kormány pedig ezt követően az INA eladásának megfontolására kérte a céget.

2013. október 02. 17:36 Megosztás A MOL volt a leggyengébb láncszem A magyar tőzsde nyugati társaihoz hasonlóan gyengén teljesített szerdán, a BUX értéke közel 0,9 százalékot esett, amihez közel 10 milliárd forintos forgalom párosult. A hazai benchmark...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés