Előfizetői tartalom

A Fed kezében a piac (QUAESTOR)

Portfolio
Az előttünk álló hét legnagyobb kérdése, hogy a Fed csökkenti-e kötvényvásárlási programjának méretét. Hasonlóan fontos lesz az intézmény friss gazdasági előrejelzése is, amely alapján a Fed megtervezi monetáris politikájának irányát. Ha a kötvényvásárlási program csökkentése a piaci konszenzusnak megfelelően alakul, és a döntéshozók továbbra is az óvatos, fokozatos szigorítást hangsúlyozzák majd, folytatódhat a tőzsdék jó teljesítménye.

A Fed kamatdöntő ülése mellett érdemes lesz figyelni az Egyesült Államokból érkező többi makroadatra is. Hétfőn augusztusra vonatkozó ipari termelési adatokat közölnek, és a New York-i körzet feldolgozó-iparárának alakulásáról kapunk friss képet. Csütörtökön több fontos tengerentúli adatközlés is lesz majd, a heti friss munkanélküliek számáról, a használtlakás-eladásokról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés