Előfizetői tartalom

A befektetők csak a jó hírekre figyelnek (QUAESTOR)

Portfolio
Úgy tűnik, hogy a befektetők "félvállról veszik" az Ukrajnából érkező híreket, s tovább vásárolják a kockázatosabb eszközöket (részvényeket, magasabb kamatot fizető devizákat), így nem kizárt, hogy újabb magaslatokra törnek a vezető tőzsdeindexek. Örömteli, hogy az EKB a jövő hónapra monetáris lazítást ígért, a Fed óvatos maradt, Japánban júliusban felpöröghet a pénznyomtatás, Kínában pedig akár még ebben a hónapban csökkenhet a kereskedelmi bankok tartalékolási kötelezettsége.

A héten érkeznek régiónkból az áprilisi inflációs adatok, valamint az első negyedéves GDP-becslések is. Idehaza érdemes lesz még figyelni az MNB áprilisi kamatdöntő üléséről készült jegyzőkönyv publikálására és a márciusi ipari termelés felülvizsgálatára is. Az előzőnél mozgalmasabb lehet a hét az Egyesült Államokban a makrogazdasági adatközléseket illetően....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés