Elsöprő támadást indítottak a mobilbanki appok ellen
Üzlet

Elsöprő támadást indítottak a mobilbanki appok ellen

Portfolio
2023-ban harmadával nőttek az Android-felhasználók elleni globális trójai mobilbank támadások, miközben a kriptopénzekkel kapcsolatos adathalászat is erőteljesen növekedett - derül ki a Kaspersky jelentéséből. A csalási trendekről a Portfolio Financial IT rendezvényén is szó lesz. Részletek és regisztráció itt!
A csalásokról, pénzforgalomról, kiberbiztonságról szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén. Részletek itt!

A legelterjedtebb banki trójai a Bian.h volt, amely az összes Android-támadás 22%-át tette ki. Földrajzilag Afganisztánban, Türkmenisztánban és Tádzsikisztánban volt a legmagasabb a banki trójaiakkal találkozó felhasználók aránya, a mobilbanki rosszindulatú támadásokat pedig Törökország vezette.

"Az új és agresszív kártevő törzsek megjelenésével a támadók továbbfejlesztik taktikájukat, hogy még agresszívebben célozzák meg a mobileszközöket" - mondja Igor Golovin, a Kaspersky biztonsági szakértője.

Ezzel szemben a pénzügyi területen az asztali számítógépekre írt kártevők által érintett felhasználók száma 11%-kal csökkent 2023-ban, a Ramnit és a Zbot családok, az érintett felhasználók több mint felét célozták meg. Továbbra is a fogyasztók voltak az elsődleges célpontok, akik az összes támadás 61%-át tették ki.

A Kaspersky szerint közel hatmillió kriptopénz témájú adathalász linkek követésére irányuló kísérletet akadályoztak meg, ami 16%-os növekedést jelent 2022-hez képest. A csalók kriptopénz-tőzsdéket másoltak, és érméket kínáltak olyan nagyvállalatok nevében, mint az Apple.

A csalásokról, pénzforgalomról, kiberbiztonságról szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén. Részletek itt!

Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
kamat