Felpörgeti a létszámleépítéseket Kínában a Tesla
Üzlet

Felpörgeti a létszámleépítéseket Kínában a Tesla

Portfolio
A Tesla Kínában folytatja a munkahelyek leépítését, válaszul a globális elektromos járműpiac lassulására és az erős helyi versenyre, miközben Elon Musk igyekszik visszaszerezni a cég piaci részesedését a világ legnagyobb autópiacán - számolt be a Bloomberg.

A Tesla további munkahelyek megszüntetésére készül Kínában, miközben Elon Musk igyekszik helyreállítani a vállalat pozícióját a világ legnagyobb autópiacán. A hét korábbi részében történt további elbocsátásokkal folytatódik az április közepén kezdődött létszámcsökkentés, amely a vállalat azon tervének részét képezte, hogy a globális létszámát több mint 10 százalékkal csökkentse.

A sanghaji üzemben a leépítés számos részleget érint, beleértve az ügyfélszolgálatot, a mérnököket, a gyártósor dolgozóit és a logisztikai csapatot. A múlt havi elbocsátások elsősorban a sales csapatot érintették. Jelenleg nem ismert, hány alkalmazottat érintenek ezek az intézkedések és milyen hatást gyakorolnak a Tesla kínai tevékenységére. A Bloomberg forrásai szerint az elbocsátott alkalmazottak kompenzációja minden ledolgozott év után egyhavi fizetést plusz további háromhavi fizetést tartalmaz.

A Tesla eddigi legnagyobb létszámleépítése a globális elektromos jármű (EV) piac lassulása miatt indult el. Kínában ez különösen nagy hatást gyakorolt a vállalatra, mivel ott az erős verseny és a gyenge fogyasztói hangulat nyomás alatt tartja az eladásokat. A sanghaji gyár kiszállításai áprilisban 18 százalékkal estek vissza, miközben az újenergia-járművek (NEV) piaca 33 százalékkal bővült ebben az időszakban.

A Bloomberg számításai szerint a Tesla piaci részesedése Kínában az idei első negyedévben 7,5 százalékra csökkent a tavalyi év azonos időszakában mért 10,5 százalékról.

A leépítések mellett friss hír, hogy Tom Zhu visszatér a Tesla kínai operációjához. Zhu korábban már vezette az autógyártó ázsiai operációit és elősegítette a cég kínai piacra lépését. A szakember 2023 áprilisában került előléptetésre, felügyelve ezzel többek között a globális termelést és értékesítést Austinból.

Mindezek mellett a Tesla engedélyt kapott vezetéstámogató rendszerének kínai bevezetésére, ami bevételnövekedést hozhat. Az engedély megszerzése Baiduval kötött megállapodást és adatbiztonsági valamint adatvédelmi követelmények teljesítését igényelte.

Globálisan szintén több vezető távozott a Teslától; és az autógyártó Supercharger-csapatának és marketingcsapatának nagy része is elbocsátásra került, valamint néhány gyakornoki pozíciót is visszavontak még azok betöltése előtt.

A Tesla árfolyama a mai piacnyitás előtt 1,5 százalékos mínuszban van, míg idén 29,7 százalékot esett.

tesla0509

Címlapkép forrása: Shutterstock

Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
napelem baleset napenergia