Kiderült, hogy min dolgozhat nagy titokban az Apple
Üzlet

Kiderült, hogy min dolgozhat nagy titokban az Apple

Portfolio
Az Apple mesterséges intelligencia szoftverek futtatására alkalmas chipeket fejleszt adatközpontok számára a Taiwan Semiconductor Manufacturing nevű chipgyártóval együttműködésben, miközben az AI területén való lemaradását igyekszik behozni jelentős technológiai és pénzügyi befektetésekkel - közölte a Cnbc.

Az Apple az adatközpontok számára fejleszt új chipeket, amelyek a mesterséges intelligencia (AI) alkalmazások futtatására képesek lesznek - írja a Wall Street Journal. A több éve zajló projekt pontos ütemterve még nem ismert. A lap úgy tudja, hogy az iPhone gyártója a chip tervezésében és gyártásában a Taiwan Semiconductor Manufacturinggal működik együtt.

A jelentés szerint az Apple által fejlesztett szerverchip főként az AI következtetési folyamataira fog koncentrálni, ellentétben az AI modellek képzésével foglalkozó technológiákkal. Ez olyan folyamatot jelent, amely során a betanított gépi tanulási modellek új adatok alapján vonnak le következtetéseket. Más nagy tech cégek, mint például a Google, már dolgoznak ezen a területen saját chipek fejlesztésébe.

Szakértők szerint az Apple lemaradásban van az AI területén zajló versenyben, miközben versenytársai, mint például a Microsoft, milliárdokat ruháznak be a mesterséges intelligencia technológiákba és infrastruktúrába. Tim Cook vezérigazgató korábban kijelentette, hogy a cég "jelentős összegeket" fektet be a technológiába, és valamit be fog jelenteni ebben az évben a mesterséges intelligenciához kapcsolódóan. Elemzők azt várják, hogy ez a bejelentés a júniusra tervezett fejlesztői konferencián történik meg.

Cook azt is elmondta befektetőknek egy negyedéves eredménybeszámolón, hogy az Apple folytatja a beruházást az AI területén.

apple240507

Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
fut nő tó sport sovány izmos edzés