Portfolio signature

Begyújtotta a rakétákat a bitcoin - Még csak most jöhet a nagy emelkedés?

Portfolio
Múlt héten még azt próbáltuk megfejteni, hogy meddig eshet a bitcoin árfolyama a piaci hangulatromlást közepette, a pénteki piaci fordulatot követően azonban rövid idő alatt máris nagy ralit láthattunk, amelyet követően egy kulcsfontosságú szintig emelkedett a bitcoin árfolyama. Éppen ezért megnéztük, hogy hogyan is fest a technikai kép jelenleg a bitcoin esetében.
A kriptopiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Mi történt az elmúlt hetekben a bitcoin piacán?

Az áprilisi felezést követően a tőzsdékhez hasonlóan a bitcoin (és vele együtt a teljes kriptopiacon is) esetében is egy korrekció vette kezdetét: a nemzetközi hangulat széleskörű romlása mellett pedig az ETF-ekbe történő beáramlások visszaesése is aggasztotta a befektetők a kriptopiacon.

Ennek következtében végül május 1-jéig a márciusi 73 777 dolláros történelmi csúcshoz viszonyítva több mint 23 százalékot esett a bitcoin árfolyama, a múlt hét elején pedig aggasztónak tűnt, hogy a lélektani szempontból fontos 60 000 dolláros szintet is leszakította a jegyzés, a pénteki amerikai adatok, és az azt követő hangulatjavulás (és dollárgyengülés) azonban a bitcoinnak is segített,

és a múlt szerdán elért 56 550 dolláros mélyponthoz viszonyítva pedig már több mint 13 százalékot emelkedett az árfolyam.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Mi történt az elmúlt hetekben a bitcoin piacán?
  • Eljött a fordulat, itt az idő beszállni?
  • Meddig emelkedhet a bitcoin?

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés