Nemzetközi üzletfejlesztési alelnököt nevez ki az AutoWallis
Üzlet

Nemzetközi üzletfejlesztési alelnököt nevez ki az AutoWallis

Portfolio
Az AutoWallis Csoport nemzetközi üzletfejlesztésért felelős alelnökévé nevezte ki Andrew Prestet, aki eddig a Nagykereskedelmi Üzletág vezetője volt. Korábbi pozícióját a vállalaton belülről érkező Bihari Pál foglalja el - derül ki a cég közleményéből.

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója is előad a Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Az átalakítás hozzájárul ahhoz, hogy az AutoWallis a jövőben még hangsúlyosabban fókuszálhasson a nemzetközi terjeszkedésre, mely a növekedés fő iránya lehet a következő években is. Az AutoWallis Nagykereskedelmi üzletága a régió 16 országában lát el importőri vagy azt támogató feladatokat többek között olyan népszerű autógyártókat képviselve, mint az Opel, a SsangYong, a Jaguar vagy a Land Rover, Renault, Dacia és Alpine. A vállalat folyamatosan vizsgálja a további üzletfejlesztési lehetőségeket annak érdekében, hogy tovább növelje régiós lefedettségét, és az évtized végére a közép-kelet-európai régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává váljon.

Az AutoWallis stratégiai célja a jövőben is a regionális terjeszkedés, ezért a társaság létrehozta a Csoport nemzetközi üzletfejlesztésért felelős alelnöki pozícióját, melynek ellátására május 1-től Andrew John Prestet, a nagykereskedelmi üzletág eddigi vezetőjét nevezték ki.

Andrew Prest komoly szerepet játszott a vállalat fejlődésében és növekedésében, irányítása alatt a nagykereskedelmi terület árbevétele több mint hétszeresésre emelkedett 2019-2023 között, tavaly közel 35 ezer gépjárművet értékesítve. Az elmúlt években is több jelentős üzletfejlesztés is a szakemberhez kötődik, melyek közül kiemelkedik az Opellel újabb öt évre meghosszabbított, a régió négy országát érintő nagykereskedelmi szerződés, a további négy régiós országra kiterjesztett SsangYong importőri jog, valamint a BYD magyarországi importtevékenységét támogató stratégiai partnerség kialakítása.

Szintén fontos előrelépés volt az MG-vel kötött megállapodás, melynek alapján az AutoWallis a márka alkatrészkereskedelmi szolgáltatója a régió 13 országában, valamint a világ egyik legnagyobb autógyártójának számító Geely Auto Grouppal kötött megállapodás, melynek köszönhetően az új energiaforrású, Farizon márkájú haszonjárművek kizárólagos forgalmazását az AutoWallis szerezte meg.

Az AutoWallis Nagykereskedelmi Üzletágának vezetését Bihari Pál, az AutoWallis Distribution ügyvezető igazgatója veszi át. A szakember 2005-ben csatlakozott a Wallis Csoporthoz tartozó Polar Mobil Kft-hez, ahol különböző pozíciókban dolgozott 2014-ig. Ezt követően más vállalatoknál különböző vezetői feladatokat látott el elsősorban menedzsment és értékesítési területeken. 2020- tól az AutoWallis Distribution kereskedelmi vezetője, majd a társaság Nagykereskedelmi Üzletágának üzletágvezető helyettese volt. Tanulmányait a Budapesti Külkereskedelmi Főiskolán és a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán végezte.

Címlapkép forrása: Portfolio

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Válságban az autóipar, hatalmas a zuhanás
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
GettyImages-1185508590