Tovább csökkentette autói árát a Tesla, a Full Self-Driving is olcsóbb lett
Üzlet

Tovább csökkentette autói árát a Tesla, a Full Self-Driving is olcsóbb lett

Portfolio
A Tesla az értékesítés visszaesése és a kínai konkurencia miatt is fokozódó árháború közepette, az Egyesült Államok mellett Kínában, Németországban és további országokban is csökkentette autóinak árát, valamint olcsóbbá tette a vezetéstámogató szoftverét (Full Self-Driving) az amerikai ügyfelek számára.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

A Tesla árcsökkentéseket hajtott végre több kulcsfontosságú piacon, beleértve Kínát és Németországot is, ami az elektromos járművek iránti csökkenő keresletre és a kínai gyártókkal folytatott árversenyre adott válasznak tekinthető. Az árcsökkentésekre azt követően került sor, hogy a Tesla az első negyedévre az értékesítés visszaeséséről számolt be, amire négy év óta először volt példa.

Elon Musk szerint a Tesla árazásának rugalmasnak kell lennie, hogy alkalmazkodjon a gyártáshoz és a kereslet változásához. A vállalat már több mint egy évvel ezelőtt elkezdte az árak agresszív csökkentését, ami az EV-piaci verseny kiéleződését eredményezte.

Kínában a megújult Model 3 induló ára 14 000 jüannal lett alacsonyabb, így mostantól 231 900 jüanba kerül. Németországban a hátsókerekes Model 3 árát csökkentették 40 990 euróra a korábbi 42 990 euróról. Ezek mellett Európa, a Közel-Kelet és Afrika több országában is hasonló árcsökkentéseket hajtottak végre - közölte a Tesla szóvivője.

Az Egyesült Államokban a Model Y, a Model X, és a Model S árát is 2 000 dollárral csökkentették pénteken, majd szombaton a Full Self-Driving vezetéstámogató szoftver árát 12 ezer dollárról 8000 dollárra vágták vissza.

Az árcsökkentések mellett további események is történtek a cég háza táján, hétvégén Musk elhalasztotta indiai útját, amely során Narendra Modi miniszterelnökkel találkozott volna és potenciálisan bejelentethette volna az dél-ázsiai piacon való megjelenést. Az utazást a Teslán belüli kötelezettségeire hivatkozva törölték.

Múlt héten Musk bejelentette, hogy a cég több mint 10 százalékkal csökkenti globális dolgozói létszámát. Erre azt követően került sor, hogy a Reuters arról írt, hogy a Tesla lemondott a régóta várt olcsó elektromos autó fejlesztéséről, és helyette a robotaxi termékére fókuszál. Musk cáfolta ezeket az állításokat anélkül, de további részleteket nem közölt.

A Tesla árfolyama idén 40,8 százalékot zuhant.

tesla0422

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
befektető befektetés chart részvény tőzsde árfolyam