Yettel: erős a verseny a három nagy szereplő között a magyar távközlési piacon
Üzlet

Yettel: erős a verseny a három nagy szereplő között a magyar távközlési piacon

MTI
Jó évet zárt tavaly a Yettel Magyarország: a távközlési szolgáltató árbevétele a nemzetközi számviteli sztenderdek szerint kétszámjegyű mértékben, 615 millió euróra nőtt, adózott nyeresége enyhe csökkenéssel 6 millió euró lett - ismertette Takács József, a Yettel Magyarország pénzügyi vezérigazgató-helyettese az MTI tudósítása szerint.

A profit főleg a finanszírozási költségek emelkedése miatt mutat enyhe csökkenést - mondta, hozzátéve, hogy a végleges számokat májusban publikálják majd.

Igor Prerovsky, a Yettel Magyarország vezérigazgatója hozzátette: idén lezárul a hálózatfejlesztési programjuk, amelyre több tízmilliárd forintot fordítottak. A Yettel fokozatosan bővülő 5G-hálózatán jelenleg országosan több mint 700 bázisállomáson érhető el az 5G mobiltechnológia, és mára a mobilinternet-forgalom mintegy 15 százaléka ezen a technológián zajlik. Az 5G bázisállomások száma év végére eléri az ezret - jelezte.

Kitért arra, hogy az adatforgalom évről-évre nő, a legutóbbi két-három évben átlagosan évi 80 százalékos növekedést mértek, a hanghívásokban közben egyszámjegyű növekedést értek el.

A piaci verseny Magyarországon erős a három nagy szereplő között a a Yettel vezetői szerint. A hazai mobilhasználati trendeket a vezérigazgató szerint egyértelműen az adathasználati igény növekedése határozza meg, ennek az igénynek a kiszolgálására fókuszálnak a jövőben is.

A Yettel 2022 óta a magyar, bolgár és szerb ügyfelek számára bevezetett, a cseh székhelyű PPF Telecom Group új távközlési márkája. A PPF Telecom Group a kelet-közép-európai régió egyik vezető távközlési szolgáltatója, amely magában foglalja a Yettel távközlési vállalatot és a CETIN távközlési infrastruktúra vállalatot. Tavaly ősszel kiszivárogtak olyan hírek, miszerint a PPF Telecom Group többségi tulajdonosává válhat az egyesület arab emírségbeli e&-csoport, erről Igor Prerovsky tegnap annyit mondott, hogy egyelőre nincs változás, a tranzakció nem zárult leírja az Index.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Róka Dániel

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bull bear medve bika tőzsde