Odaver a költségvetésnek az Európai Parlament
Uniós források

Odaver a költségvetésnek az Európai Parlament

Portfolio
Az Európai Parlament képviselői várhatóan kedden jóváhagyják az uniós országok által elfogadott új adósságcsökkentési szabályokat. Ezek a reformok azonban kritikát váltottak ki a klímaaktivistáktól és a szakszervezeti vezetőktől, akik szerint a változtatások akadályozni fogják a zöld projektekbe, az oktatásba, az egészségügybe és a társadalmi kohézióba történő beruházásokat – olvasható a Politico összefoglalójában.

Az új szabályok lehetővé teszik a kormányok számára, hogy lassabb ütemben csökkentsék az államadósságukat, de nagyobb költségvetési visszafogottságot követelnek meg a jelenlegi, felfüggesztett régi szabályokhoz képest. Míg a támogatók azzal érvelnek, hogy az adósságfelhalmozás kordában tartása az országok érdeke, és a legtöbb közgazdász egyetért abban, hogy az állami kiadásoknak valamilyen korlátot kell szabni, a kritikusok megkérdőjelezik az adósságcsökkentés időzítését az EU éghajlati válsága és az orosz-ukrán háború okozta válság közepette.

Oliver Röpke, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EESC) elnöke aggodalmát fejezte ki a reform ambiciózussága és merevsége miatt. Rasmus Andresen, a német Zöldek európai parlamenti szóvivője kijelentette, hogy a szabályok nem a legjobbkor jönnek, mivel az európai védelmi kiadások fokozása és az éghajlatbarát infrastruktúrába való beruházás sürgetőbb, mint valaha.

A kritikusok továbbá azzal érvelnek, hogy az új kritériumok a megszorításokhoz való visszatérést jelentik. Franciaország, Olaszország, Spanyolország és Belgium szakszervezeti vezetői hétfőn közös levélben sürgették az európai parlamenti képviselőket, hogy utasítsák el a megállapodást. A kritikák ellenére a Parlament három legnagyobb frakciója – az Európai Néppárt, a Szocialisták és Demokraták, valamint a Renew – támogatni fogja a megállapodást, biztosítva ezzel a stabil többséget.

Egy olasz kormánytisztviselő hétfő este a Politicónak elárulta, hogy a római kormányt támogató pártok tartózkodni fognak a mai szavazáson. Az olasz balközép Demokrata Párt is valószínűleg tartózkodni fog, annak ellenére, hogy a reform élére a gazdasági biztos, Paolo Gentiloni állt, aki közülük való.

Címlapkép forrása: EU

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
scholz-macron