Előfizetői tartalom

Viharos környezetben szokatlanul erős napot zárt az OTP

Portfolio
A délelőtti kiváró hangulatot követően a délutánra az előzetes várakozásoknak megfelelően felpörgött az élet a világ részvénypiacain, így hazánkban is. Főként a vártnál rosszabb 14:30-as adat hatására végül 1,3%-kal került lejjebb a BUX 14,8 milliárd forintos forgalom mellett. Az S&P 500 a nyitást követően a fontos 1295 pontos támaszáról pattant meg felfelé.

A délutáni amerikai makroadatok közül az első rosszabb lett a várakozásoknál, miután májusban mindössze 54 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban, a munkanélküliségi ráta pedig 9,0 százalékról 9,1 százalékra emelkedett, ami komoly meglepetést okozott, hiszen az elemzők 160 ezres foglalkoztatottság-bővüléssel és 9,0 százalékos munkanélküliséggel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés