Előfizetői tartalom

Örülhettek a budapesti befektetők

Portfolio
Gyengén kezdték a napot az európai részvénypiacok, azonban a nap második felében megjelent vevőknek köszönhetően sikerült emelkedő pályára kerülniük. Nyugat-Európában a görög börze kiemelkedő teljesítményt mutatott, mely a német pénzügyminiszter nyilatkozatának tulajdonítható. A befektetők nemcsak a német pénzügyminiszter szavainak örülhettek, hanem a holnapi EKB kamatdöntő üléssel kapcsolatban kiszivárgott információknak is. A BUX-t is megtalálták a déli órákban a vevők, így 0,5 százalékos emelkedéssel megy pihenni.

A nap egyik legfontosabb eseménye, a német pénzügyminiszter nyilatkozata, melynek legfontosabb mondanivalója, hogy az eurózóna jövőre is 17 tagú lesz. Örömre azonban nemcsak ez adott okott, hanem a holnapi EKB kamatdöntő üléssel kapcsolatban érkező hírek is. Ezek szerint az eurózóna jegybankja korlátlan kötvényvásárlást tervez, ami viszont nem számítana klasszikus pénznyomtatásnak.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés