Előfizetői tartalom

Remekel Európa - Nagyot kapott az OTP a végén

Portfolio
A vezető nyugat-európai benchmarkok kivétel nélkül emelkedtek a nyitás követően, a legnagyobb erősödés a CAC 40 piacán volt tapasztalható. Az emelkedés hátterében azok a találgatások állhattak, amelyek arra vonatkoztak, hogy az EKB csökkenti az alapkamatot a következő kamatmeghatározó ülésének alkalmával. A kezdeti lendület rövid időre alábbhagyott, a tengerentúli nyitáshoz közeledve viszont ismét magukra találtak a piacok. A periféria országok közül az olasz börze továbbra is jól szerepel, az erősödés annak köszönhető, hogy a hétvégén megalakult az új olasz kormány. Az amerikai indexek is erősödni kezdtek a nyitást követően. A hazai parketten is emelkedéssel indult a nap, a folytatásban viszont csökkenés következett. A nemzetközi piacokon tapasztalható erősödés viszont új lendületet adott a magyar börzének, a zárószakasz végül gyengére sikerült, így a BUX szerény erősödéssel fejezte be a hétfői kereskedést.

2013. április 29. 17:13 Megosztás Az OTP volt a leggyengébb láncszem A nemzetközi piacokon tapasztalható emelkedés hatására a magyar börzén is erősödés kezdődött a kereskedés utolsó szakaszában. A BUX ennek köszönhetően közel 0,4 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés