Előfizetői tartalom

Görög hírekre fordultak a piacok

Portfolio
Megnyugodni látszottak a kedélyek a keddi kereskedés elején, a vezető amerikai részvényindexek közel három hétnyi esés után ismét felfelé vették az irányt. A pénzügyi szektor vezette az emelkedést, egyes bankpapírok 5 százalék feletti pluszokat mutattak. A jó hangulatot a délután megjelent amerikai lakáspiac alapozta meg, áprilisban ugyanis 3,4 százalékkal nőtt a használtlakás értékesítések száma az Egyesült Államokban, éves szinten 10,1 százalékkal drágultak a lakások, ami 2006 januárja óta a legnagyobb ugrásnak számít. A zárás előtt azonban ismét görög hírek borzolták a befektetők kedélyeit, a korábbi görög, technokrata kormány vezetője, Lukasz Papademosz kijelentette, vizsgálják Görögország kilépésének lehetőségét az eurózónából. Papademosz azt is elmondta, hogy véleménye szerint a Görögország és az egész eurózóna számára katasztrofális következményekkel járna a görögök kilépése az egységes valutaövezetből. Mindezek következtében nap végére az amerikai piacok ledolgozták az addig megszerzett nyereséget, és lényegében a hétfői záróértékek közelében fejezték be a kereskedést.

2012. május 23. 08:04 Megosztás Fordultak a piacok a görög hírre A kezdeti pluszokat visszaadták a vezető indexek, miután a korábbi görög, technokrata kormány vezetője, Lukasz Papademosz kijelentette, vizsgálják Görögország kilépésének lehetőségét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés