Előfizetői tartalom

Erősödnek az európai börzék is

Portfolio
A tegnapi napot jó hangulatban zárták az amerikai börzék, az ázsiai kereskedés során is a vevők voltak többségben. A Nikkei 225 jelentősen erősödött, melynek hátterében a jegybankelnök korai távozása, a jen gyengülése, illetve a Toyota gyorsjelentésében adott közleménye állhatott. Az európai piacok a reggeli nyitást követően még lefelé vették az irányt, de a délelőtt második felére magukra találtak, és erősödni tudtak az indexek. Fontos makroadat nem fogja befolyásolni a mai kereskedést.

A nyugat-európai börzék a reggeli gyengélkedés ellenére folytatják a tegnapi emelkedésüket. A vezető indexek közül az FTSE 100 nyújtja a legjobb teljesítményt, őt követi a CAC 40, majd a DAX, az élen a görög börze áll.Hollandia adósság-besorolása a Fitchnél a legjobb, azonban az AAA minősítés a cég szerint nem tartható fent, a gazdaságot ért sokkhatások miatt a korábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés