Előfizetői tartalom

Csökkenés kezdődött a vezető európai tőzsdéken

Portfolio
Alábbhagyott a kezdeti lendület a vezető nyugat-európai börzék piacán. A benchmarkok a csütörtöki kereskedést emelkedéssel kezdték, melynek hátterében a japán jegybank által bejelentett új lazítási program, valamint az európai jegybankok mai döntését megelőző befektetői spekulációk állhattak. Az eurózónából érkező vártnál gyengébb beszerzési menedzser index hatására viszont csökkenés kezdődött, az FTSE 100 a tegnapi zárószintje alá esett. A kereskedés második felének alakulását a jegybanki döntések, valamint Mario Draghi sajtótájékoztatóján elhangzottak határozhatják meg.

Jelentősen romlottak a szolgáltató szektor kilátásai februárhoz képest - derül ki a Markit márciusi felmérésének eredményeiből. A német szolgáltatói beszerzési menedzser index 54,7 pontról 50,9 pontra, míg a francia 43,7 pontról 41,3 pontra esett vissza. A főindex jelenleg 46,4 ponton áll, 1,3 ponttal az egy hónappal korábbi szint alatt. A kereskedés második felében ismerteti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés