Előfizetői tartalom

Ciprus mozgatta a piacokat, esett az OTP

Portfolio
Az elmúlt héten a ciprusi mentőcsomag körüli hírek tartották lázban a nemzetközi tőkepiacokat. A hét első felében a ciprusi bankbetétek megadóztatása miatt aggódtak a befektetők, majd miután a parlament nem hagyta jóvá a tervezetet a bizonytalanság erősítette a pesszimizmust. A déli ország problémái mellett az aggodalmakat a gyenge európai makroadatok is fokozták. Mindezek mellett a magyar piacot az S&P csütörtöki bejelentése is negatívan érintette, a nemzetközi hitelminősítő ugyanis negatív figyelőlistára helyezte a magyar adósbesorolást. A BUX végül százalékos csökkenéssel zárta a hetet, mely elsősorban az igen gyengén szereplő OTP számlájára írható.

Pesszimista hangulat jellemezte a héten a nemzetközi tőkepiacokat, miután a befektetők a ciprusi problémák miatt aggódtak. A déli ország bankrendszere ugyanis a jelentős görög kitettség miatt mentőcsomagra szorul. Azonban a szükséges forrásokból az euróövezeti pénzügyminiszterek csupán 10 milliárd eurót hagytak jóvá, de azt is szigorú feltételekhez kötötték. A fennmaradó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés