Előfizetői tartalom

Begyújtják a rakétákat az amerikai vállalatok (QUAESTOR)

Portfolio
Az előttünk álló héten elsősorban az amerikai vállalati eredmények határozhatják meg a befektetők hangulatát. A legfőbb kérdés, hogy a romló világgazdasági növekedési kilátások, az elhúzódó európai problémák és a várható amerikai költségvetési lefaragások mennyire befolyásolják a következő negyedévekre vonatkozó profit-előrejelzéseket. Az aktuális negyedévet érintő elemzői várakozások az elmúlt hónapokban folyamatosan csökkentek, így várhatóan most is a pozitív meglepetések lesznek túlsúlyban, fontosabb azonban, hogyan változnak a menedzsmentek hosszabb távú előrejelzései.

A vállalatok gyorsjelentései mellett fokozott figyelem irányulhat a Fed elnökére is, aki kedden a Szenátus, míg szerdán a Képviselőház bizottságai előtt tart beszámolót, a piac természetesen a további gazdaságélénkítő lépésekre tett esetleges utalásokat figyeli majd. A legutóbbi Fed ülésen a döntéshozók többsége nem tartotta szükségesnek a harmadik körös kötvényvásárlási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés