Előfizetői tartalom

Az utolsó fél órára tartogatta az erejét a hazai piac

Portfolio
Egész nap nem tudott határozottan elmozdulni egyik irányba sem a hazai tőzsde, mely részben azzal magyarázható, hogy a befektetők az amerikai jegybanki ülést követő esti tájékoztatás előtt várakozó álláspontra helyezkedtek. A kereskedés utolsó fél órájában azonban egy vételi hullám jelent meg, mely 0,7 százalékos pluszba lökte az indexet.

A délután több makrogazdasági adat is érkezett a tengerentúlról, melyek vegyesre sikerültek. Míg az ADP foglalkoztatottsági mutatója a várt 125 ezres érték helyett 163 ezerre növekedett, addig az ISM júliusi feldolgozóipari index elmaradt a piac által várt 50,1 pontos értéktől, ugyanis a tényleges adat 49,8 pont lett. A makrogazdasági adatok azonban nem tudtak érdemi hatással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés