Előfizetői tartalom

Az MNB és a Magyar Telekom is meglepte a befektetőket

Portfolio
Több, a piaci konszenzustól elmaradó amerikai adatot tettek közzé a héten ennek ellenére, a meghatározó fejlett piacokon mérsékelten optimista volt a hangulat. A kockázati étvágy hátterében az állhatott, hogy a befektetők arra spekuláltak, hogy a Fed eszközvásárlási programjának kivezetése elnyúlhat. A hazai tőzsde ugyanakkor szenvedett, miután a hét második felében kiderült, hogy a Magyar Telekomot nem fogják felvásárolni, ráadásul egyes napokon az OTP is gyengén teljesített a véres ukrán zavargások miatt.

Gyenge adatok érkeztek az USA-ból A hét első napján az elnökök napja miatt zárva tartottak az amerikai tőzsdék, így fontos makroadatot sem tettek közzé a tengerentúlon. Kedden azonban már nem volt üres a makronaptár: ekkora a New York-i Fed index februári értékét publikálták, majd csütörtökön a Philadelphiai Fed indexet tették közzé. A két statisztika egyaránt a feldolgozóipari...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés