Előfizetői tartalom

Tépik az agrárpiacokat - 9 havi csúcson a kukorica

Portfolio
A ma kezdődő európai csúcstalálkozó okozta bizonytalanságok ellenére az árupiacok a újabb napot zártak emelkedéssel, pedig a dollár erősödése sem támogatta a nyersanyagok drágulását. A Dow Jones UBS index 0,57 százalékos emelkedésével sorozatban a negyedik pozitív napját zárhatta. Az emelkedés azonban ezúttal is az agrártermékeknek volt köszönhető, amelyek a termésre egyre nagyobb veszélyt jelentő amerikai szárazság miatt szárnyaltak tovább.

A dollár erősödésére fittyet hányva tovább erősödtek az árupiacok, a Dow Jones UBS árupiaci index például újabb 0,57 százalékot emelkedett, amely sorozatban már a negyedik pluszos napja volt az indexnek. A piacokon az alaphangulatot a biztató amerikai makroadatok, és az újabb kínai élénkítéssel kapcsolatos remények táplálták, noha a ma kezdődő EU csúcs óvatosságra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés