Előfizetői tartalom

Hatalmas szárnyalás a búza és a kukorica piacán

Portfolio
A gyenge amerikai makroadatok és a dollár erősödése ellenére az árupiacok teljesítményét tükröző Dow Jones UBS árupiaci index több mint 1 százalékot emelkedett, köszönhetően a fontosabb mezőgazdasági termékek szárnyalásának. A búza és a kukorica például több mint 5 százalékkal drágultak, miután a pénteken közzétett USDA adatok az amerikai készletek várakozásokat meghaladó csökkenéséről számoltak be.

Noha a kereskedést pénteken kedvezőtlen amerikai feldolgozóipari adatok árnyékolták be, a dollár ráadásul jelentősen erősödött (a dollárindex 0,43 százalékkal emelkedett), a Dow Jones UBS árupiaci index több mint 1 százalékos pluszban zárta a napot. Ez persze nem a spanyol kormányfőnek volt köszönhető, aki szerint csak akkor kér az ország külső állami mentőcsomagot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés