Előfizetői tartalom

Kulcsszintekig ütötték az aranyat, az ezüstöt és az olajat

Portfolio
Az európai csúcstalálkozó sikertelenségével kapcsolatos aggodalmak, és a romló világgazdasági kilátásokat erősítő gyenge amerikai munkapiaci adatok egyaránt hozzájárultak az árupiacok eséséhez tegnap. A Dow Jones UBS árupiaci index az elmúlt napok heves emelkedése után 1,12 százalékkal került lejjebb. Az esés egyik piaci szegmenset sem kerülte el, az olaj 26, az arany 1,4, az ezüst 2 százalékot esett, de lefelé vették az irányt az elmúlt napok sztártermékei, a gabonafélék is.

A befektetők attól tartva, hogy a csütörtök-pénteki EU csúcson a döntéshozók nem fognak megoldást tartani a több éve húzódó európai adósságválságra, inkább a kockázatos árupiaci kitettségük leépítését választották tegnap. A dollár az aggodalmakra tovább erősödött (a dollárindex 0,2 százalékot emelkedett), ami szintén kedvezőtlenül hatott a nyersanyagokra....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés