Előfizetői tartalom

Adták az aranyat, vették a földgázt

Portfolio
Az elmúlt hetekben tapasztalható emelkedést követően jelentősen csökkent a spekulatív nettó kereslet az árupiacokon az április 2-án zárult hét során. Ezzel párhuzamosan a Dow Jones UBS árupiaci index is az előző heti záróértéke alá került. Az összesített nettó vételi kereslet annak ellenére csökkent, hogy az Egyesült Államokban többségében jó makrogazdasági adatok láttak napvilágot. A nemesfémek piacán a spekulatív nettó vételi pozíciók csökkenését a ciprusi helyzet rendeződése eredményezte döntően. Az olaj és a földgáz piacán a nemesfémekével ellentétes folyamatok zajlottak le, ez azzal magyarázható, hogy az energiahordózok iránti kereslet a gazdasági kilátások javulásával növekedni szokott. A búza piacán jelentősen csökkent a spekulatív nettó vételi pozíciók száma, melynek hátterében az állhatott, hogy az USDA publikálta a terményből tárolt mennyiségről szóló adatot, ami messze meghaladta az elemzői várakozásokat.

Az elmúlt két hétben tapasztalható emelkedés után jelentősen csökkent az április 2-án záródó héten a spekulatív nettó vételi pozíciók száma a CFTC legfrissebb adatai szerint. Ezzel párhuzamosan a Dow Jones UBS árupiaci index 2,15 százalékkal került lejjebb előző heti záróértékénél. Az összesített nettó vételi kereslet annak ellenére csökkent, hogy az Egyesült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés